2012. augusztus 17., péntek

14.rész- Más lettél

Sziasztok édeseim! :)

Elkészültem az új fejezettel, amit ezúttal bétám javított ki. Így nyugodtabb szívvel publikálom a "borzasztóan rossz" fejezetemet :) haha :P
Köszönöm a kommenteket a 13.részhez, és szombaton válaszolni is foguk rájuk! :) Amúgy a fejezet végén lesz egy név, amit nem ér előre meglesni és ne sokkoljatok le nagyon :P Ha a zene lejárni, nyugodtan indítsátok újra :)
Kellemes olvasást!


"Más lettél"


Jeremy belekezdett a „nagytakarításba”, ugyanis mindenféle dolgot elkezdett ledobálni  a hajóról rám, és mivel nem állt szándékomban elkapni semmi sem, így félre álltam és hagytam, hogy végezze a dolgát. Ennek mi értelme van? A hajó amúgy sem a miénk, csak bérelt, így egyáltalán nem fogom fel miért van erre szükség. De ha ettől jobban érzi magát, akkor csinálja. Nem érdekel túlságosan.
Hirtelen megszűnt a dobálózás, és megkönnyebbülten fújtam ki a levegőt, mikor fejen vágtak egy műanyagos üveggel. Abban a pillanatban megjelent Zane és felém igyekezett. Eléggé feldúltnak nézett ki, biztos, hogy valami baj van.
- Mi az? – Tettem fel kertelés nélkül a kérdést, és felé fordultam teljes testtel, keresztbe font kezekkel.
- Maya-ék is ideértek. Innen nem messze kötöttek ki. – Felelte lihegve és unottam megforgattam a szemeimet. – Nem mellesleg Maya-t erre vetette az útja és ti még nem voltatok fent a templomnál. – Mutatott a távolba és rögtönöztem egy tervet, amivel elterelhetem a lány figyelmét és egy kis időt nyerhetünk vele.
- Meg van még az álbajuszom? – Kérdésemre rábólintott és a kupac dobozokhoz sétált, amit Jeremy rakott ki a mólóra annak reményében, hogy valaki elhordja majd őket és nekünk nem kell már velük bajlódnunk.
- Azt hiszem megtaláltam. Sőt, van itt szalmakalap is! – Vette ki a dobozból az előbb említett tárgyakat és felém nyújtotta. Elvettem tőle és felvettem a napszemüvegemet.
- Ethan-t ne téveszd szem elől! – Utasításomra rábólintott. Ott hagytam őket és az üzlet sorok felé indultam, ahonnan loptam egy sörös üveget és letelepedtem az egyik zöldséges stand mellé. Feltettem a fejemre a szalmakalapot és a bajszot, majd vártam. Néhány helyi lakos hozzám vágott pár aprót is, aminek nem tudom, hogy örülnöm kellett-e volna vagy sem. De azért zsebre vágtam őket, hátha még hasznát veszem. – Percekig ücsörögtem egy magamban, mikor megláttam Maya-t. Lassú léptekkel közelített felém, de rám se hederítve sétált tovább. Lekanyarodott jobbra ahol folytatódtak a standok sorai. Feltápászkodtam a földről és utána mentem, majd mikor utolértem egy-két méterre mögötte maradva követtem őt.  Hirtelen megfordult ezzel irányt váltva és felém közelített. Lehajtott fejjel tettem két lépést balra így elvegyülve a kialakult kis tömegben. Mikor elsétált mellettem belé karoltam és szorosan fogtam a kézfejét.
- Jó volt újra látni a seggfej vőlegényedet? – Gúnyos mosolyra húztam a számat a bajusz alatt. Elém lépett elállva az utat és próbálta visszanyelni a mosolyát, miközben kitépte a karját a szorításomból. Az arcomhoz emelte a kezét és letépte az álbajuszt aztán hozzám vágta.
- Sajnálom azt, amit veled tett. Nem lett volna szabad ennek megtörténnie. – Most szívesen kiröhögném az előbbi kijelentését, de nem pazarolok rá időt.
- Persze hogy sajnálod! Látni rajtad, hogy furdal a bűntudat. – Feleltem cinikusan, szomorú arckifejezést vágva.
- Hol van Ethan?
- Jó messze tőled! – Tártam szét a karomat és megvontam a vállat. Kikerültem és tovább sétáltam, de ismét mellém került.
- Komolyan kérdeztem Eric! Ha bármi baja esik miattad, én…
- Mit te? – Vágtam a szavába nagyra tágult szemekkel és felé fordítottam a fejemet. - Szerintem meg pont melletted nincs biztonságban. Úgy hogy ha jót akarsz magadnak, ne cirógassuk ezt a témát! – Feleltem keservesen miközben kiértünk a kikötőhöz. Megálltam, és ismét elém lépett.
- Lehet jobb lett volna, ha a fiúk nem kevernek téged is bele és nem hoznak el Svédországból. – Felnevettem és beletúrtam a kezemmel a hajamba. Istenem, ez a nő olyan vicces. Már késő siratnia a dolgot, mert itt vagyok és kifogom deríteni hogy mit rejt az a torony. Nem mellesleg nem fogok vele összeállni egy csapatba. Valamilyen szinten egyedül dolgozom…
- Lehet jobb lett volna, ha nem menekülsz el még anno. – Mutattam rá összehúzott szemöldökkel. – És azt sem vágom, hogy válhattál egy ilyen ribanccá Dan mellett. De persze az emberek képesek megváltozni a másik fél kedvéért ezzel eltaszítva a valódi énjét. Mindenki maradt önmaga, csak te nem! – Idejét láttam végre lelépni. Faképnél hagytam és próbáltam feltűnés nélkül visszajutni a hajóhoz, ami sikerült is. A szegények marakodtak a dobozok tartalmán, amin Jake és Zane jót röhögtek. Jeremyhez sétáltam aki Ashleyvel és Rileyval társalgott.
- Sikerült? – Kérdezte Riley felém fordulva, de nem méltattam válaszra.
- Hol van Ethan? – Néztem körbe és hirtelen előtettem termet a kis srác. – Indulunk és hozd a papírodat is! – Kivette a zsebéből a kis fecnit és felmutatta.
- Biztos ne menjek veletek? – Hallottam meg Jake hangját, de válaszul csak megráztam a fejemet. A lejtős utcán indultunk el, ami egyenesen felvitt a várig, ami mellett ott megbújt a templom is. Közben tanulmányoztuk a kis rajzot is.
- A dátum 1989.01.29. – Olvastam le a számokat. - A két egybefonódott horgony pedig egy testvérpárt jelképez. Legalább is gondolom én…
- És az óra? – Vágott a szavamba és megvontam a vállamat.
- Pontosan két óra és tizenöt percet mutat. De annyi már elmúlt. – Gondolkoztam el miközben a papírra meredtem. A torony tele volt különböző nyelvű írásokkal, amiben felfedeztem még nyolc darab számjegyet. 1990.11.23…. Ez nem lehet igaz! De hiszen ez Maya születési dátuma. Nem áll össze a kép se a dátumokkal se az idővel egybevéve. Mit takarhatnak ezek?  Chris egy évvel idősebb volt Maya-nal, ezzel talán magyarázható a dátum. De ha őket is jelképezi a két egybekapcsolódott horgony, mi az értelme ennek? Ez csak egy kis darabja a kirakósomnak, és nem jutottam vele semmire. Kevés az infó, többre van szükségem.
- Mi van akkor, ha tükrözve van? – Tettem fel – leginkább magamnak- a kérdést és elővettem a zsebemből a telefonomat. Az egyik házhoz sétáltam és a kissé sárgás árnyalatú falnak nyomtam a papírt, a telefonomat pedig a rajz mellé helyeztem. Az idő ezúttal már nem két óra tizenöt percet mutatott, hanem tíz óra negyvenöt percet. A kérdés az, hogy reggel vagy este?
- Jutottál valamire? – Zökkentett ki gondolataiból Ethan, és bele akartam kezdeni a mondandómba, de nem jött ki egy hang sem a torkomból. A telefont visszacsúsztattam a zsebembe és elléptem a faltól.
- Nem áll össze. – Feleltem és összeszorítottam a számat miközben megráztam a fejemet. – Miért pont Maya és Chris? Mit rejthet az idő? Az írások mit jelentenek? Ez nem elegendő információ, ennél kicsit több kéne. - Sajnos nincs olyan rejtély, amit ne kellene megpróbálnunk megoldani. Még most is vonz a kaland, a veszély és minden, ami egy kicsit az életemmel játszik. Most is ezt teszem… megyek az ismeretlenbe. Oh Eric, mikor hagysz már fel ezekkel az ostobaságokkal?!
- Van ötleted? – Fordultam a fiú felé, aki unott arckifejezéssel nézett vissza rám, és széttárta karjait.
- Még csak hat éves vagyok.
- Hát persze, el is felejtettem. – Veregettem meg a vállát és folytattuk utunkat. A templomhoz érve nem véltem felfedezni semmi furcsaságot. Viszont nem kerülte el a figyelmemet az, hogy túl csendes a környék. Szeretem a zajt, talán azért is, mert már hozzászoktam. Svédország sem annyira csendes, mint azt sokan gondolják.
A templom bejárata előtt megtorpantam és a kilincsre helyeztem a kezemet, lenyomtam, de nem nyílt ki az ajtó. Hátráltam két lépést és leszegtem tekintetemet.
- Hogyan jutunk be?
- Apa… - Hallottam meg Ethan kissé megremegett hangját és megfordultam a tengelyem körül. Szemeim nagyra tágultak az előttem álló személy miatt. Ezt én nem hiszem el, valaki csípjen meg ha ez igaz és nem álom.
- Jó újra látni! Milyen sok idő telt el az utolsó találkozásunk óta… és már van egy kis fiad is. Meg vagyok lepve Eric! – Mosolyodott el a férfi melegen és kicsúszott a számon a neve.
- Chris…

8 megjegyzés:

  1. Tudtam!
    Szia! :D

    Szóval.. tudtam, hogy minden mögött Chris áll. Én megmondtam neked, hogy visszatér. Most büszke vagyok magamra. ^^
    De kezdjük előről, kicsit beleszaladtam a közepébe...
    Jeremy. :'D Oké, lehet nem szántad vicces jelenetnek, de én annak vettem. Amikor takarítja a hajót... oké, ezt... hagyjuk is ennyiben. :'D
    Kicsit komorabb rész: Maya tényleg más lett, mióta Dannel és ő együtt vannak. Hihtetetlen, hogy tudott ilyen csávó mellett kikötni. o_O
    Éééés a vége.. ja, még nem. :D Ethan. :'D "Tőlem kérded, még csak 8 éves vagyok, az Istenit! ... Eltört, eltört, eltört!" "Hallgass Alex, ha valaki hisztizni fog, az én leszek!" Oké, nem idézgetek... de Eric helyesebb O'Connell-nél. :3
    Ééééés most a vége.. annyira sejtettem, hogy ott lesz Chris. De ha bántani meri Ericet, megfojtom. MOndjuk eddig még nincs bajom vele. :D
    Várom nagyon a következő fejezetet, ami ugyanilyen.. fantasztikusan csodálatos lesz? :D
    Siess vele, kérlek. :)

    xoxo, Lessa

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia drága Lessa! :)

      Tudtad? Valld be, hogy nem is tudtad :P Hát..igazából nem minden mögött Chris áll ;)
      Nem..nem igazán szántam viccesnek, de örülök hogy megnevettettelek vele :P :) Hát..Maya valóban megváltozott, de kitudja..lehet még valaki helyre hozhatja :P
      Één annyira imádtam azt a részt :D Azért O'Connell se csúnya..ezt nem mondhatod :p :DD De igaz, Eric helyesebb..ezerszer :P
      Nem fogja bántani, ezt megígérem :P Chris is képes változni, ha van miért ;) Köszönöm hogy írtál, és remélem a következő fejezet is elnyeri a tetszésedet :)

      ölel,Vanity

      Törlés
  2. Szia :D
    Hát elárulok neked egy titkot :)) Legyél iszonyatosan büszke rám, mert nagyon kíváncsi természet vagyok és csak akkor néztem az utolsó sorra amikor odaértek a templomhoz :D :D
    Ethan.. megzabálom XDD "még csak 6 éves vagyok" annyira eltudom képzelni a hangját, egyem a kicsi szívét!! Örülök hogy Ericcel van, bár kétlem hogy Chris erre tekintettel van még akkor is ha ESETLEG tudná hogy az unokaöccse... nem tudom, reménykedem benne hogy ahogyan megváltozott Jake úgy Chris is megtud... ha már Maya ilyen lett... bár lehet náluk ez az undorító természet családi vonás... Én annyira bízom benne hogy Maya megtud változni, vagy ha nem is lesz újra a régi, de legalább emberként fog újra viselkedni, legalább a fiáért! Mindenesetre imádom ezt a kis fickót ;)
    De miért rendezte el Chris ezt az egészet? Esetleg Rosa keze is benne van? ÁÁ nem tudom.. de ha Ethanhez egy ujjal is hozzáér kitekerem a nyakát, bár azt Eric vagy Maya megtenné helyettem.. bár Mayában nem vagyok biztos, vajon szereti egyáltalán a fiát? És Ericet? És Eric szereti még őt? Tudja szeretni?
    ÁÁÁ ez nekem bonyolult :/ én szurkolok nekik, hiszen imádom a happy end-et de az még messze van -remélem mert imádom-
    Várom a következőt :))
    Puszi Jenni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Jennim :)

      Iszonyatosan büszke vagyok rád! ;) :) Örülök, hogy sikerült türtőztetned magad :P
      Ethan-t úgy látom mindenki szereti, aminek én csak örülni tudok :P Valóban aranyos kis srác ;) Chris pedig nem fogja bántani, és tisztában van a dolgokkal. :) Nem mellesleg, ő is megváltozott.. talán jó irányba :P
      És nem..nem ő rendezte el ezt az egészet :)
      Megfogod érteni a dolgokat..csak idővel :P Hát..sajnos, egyszer mindennek vége, de ígérem, szép happy endet adok a történetnek, és nem hagylak titeket most már kétségen kívül :) Köszönöm hogy írtál <3

      ölel,Vanity

      Törlés
  3. Sziaa! :D
    Megérkeztem az összefoglaló kommentecskémmel.... xd
    Szóval a 13.rész:
    Oké, ha Mays nem szakad le most rögtön Danről, meg fogom utálni! :P és ez komoly! én annyira sajnálom Ethant emiatt,hogy képbe jött ez a köcsög és most miatta veszekednek a szülei. de bírom a kis kölyköt. :D
    És és... amin a legjobban fennakadtam. és itt állapítottam meg,hogy ez az ember egy szemétláda és én gyűlölöm és legszívesebbe megtépném. Zanenek nem kell bocsánatot kérnie emiatt, hiszen tényleg nem tudhatott róla, de igazán pofán verhette volna. és ha Eric meg Maya lenne az anyukám meg az apukám én tuti,hogy az előbbit választanám,nemcsak mert tudod popsztár meg híres... hanem mert ő tényleg törődik a fiával és ez látszik is rajta,ahogy elgondolkodik mindenen és sokkal értelmesebbnek látom őt, mint Mayst. na ezt jól elmagyaráztam...xd
    a 14.rész:
    oké,mondtad hogy ne sokkoljunk le...csak sikerült. xd de ez a vége!
    ami a vicces... hogy Ericet én nem tudom elképzelni bajusszal... vagyis el tudom... de az... nagyon nevetséges.... :'DD
    a seggfej vőlegény és a ribanc kifejezések stimmelnek. remélem az utóbbi megváltozik... vagyis megváltozik,ugye? :$ :DD
    és ez az egész izé,hogy Chris meg Mays és fogalmam sincs milesz és mivan és.... basszus már! az éjszaka közepén olvasok,hullafáradtan olvasom az utolsó sort,én tovább megy a szemem,de mikor elértem a következő fejezethez jöttem rá,hogy vége. de miért? mikor lesz folytatás? *-* szeretném,szeretném,szeretném! ^^ előjött a papagáj. xd
    és a te szavaidat használom: Dan! Ne szórakozz Saade-val! :'DDD
    utáálom! :@ és ha te nem teszel bele a történetbe engem,akkor majd belemászok! :P
    "Dan titokzatos módon elhalálozott. Halálának okát nem tudni pontosan, de legvalószínűbb az, hogy halálra csikizték." aztán kapott két petárdát a kezébe a rohadék! :@
    najó,itt befejeztem a szidást, a lényeg, hogy ezt a köcsögöt iktassuk és Ericék végre boldogak lehetnek. ^^ :DD
    és sieess!!! szeretném már a folytatást nagyonnagyonnaggyon!!! :DDD
    Pusz: Anna Love ♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sziaa :D

      Öhm, örülök, hogy nem tettél fel olyan sok kérdést, mert elvagyok havazva, és örülök, ha pár szót tudok neked írni komment válaszként :P
      Jó elmagyaráztad, teljesen megértettem mit akartál mondani vele, szóval no para :D Hát..talán megfog változni, talán nem. Majd meglátjuk :D
      A folytatásra pedig már nem kell sokat várnod..csak pár órát :P
      Köszönöm hogy írtál, és hamarosan megyek én is hozzád ;)

      ölel,Vanity

      Törlés
  4. Sziaa! :D

    Nem tudom miért vagyok én neked, főleg, hogy akkor veszem észre a hibákat, amikor már felrakod a fejezetet, de mentségemre szóljon, házon kívül voltam amikor publikáltad, és nem mutattad meg egészben. :P
    Na tehát a fejezet... most nevettem rajtuk, voltak benne vicces jelenetek, de azért a srácokat megdorgáltam volna, hiszen nem szép dolog a szegény embereken nevetni. Ez a bajusz-szalmakalap-napszemüveg párosítás brutális, és vicces és tényleg teljesen megtévesztő. :D Eric és Maya beszélgetése hm... nem tetszett, de ez valószínűleg Maya iránti ellenszenvem miatt van... Ami viszont a kis lurkóval folytatott volt, aranyosnak véltem, és örülök, hogy hallgattál rám, és kijavítottad azokat a mondatokat, és a tetejében, amikor Ethan mondta, hogy "Még csak hat éves vagyok." felnevettem, hiszen pont erről papoltam neked. :D Ugye én előnyben részesülök, és kicsit előrébb tartok, mint a többiek, de - majdnem - hatalmas meglepetés volt, amikor a végén olvastam Chris nevét, amúgy ha nem olvastam volna a folytatást, akkor is összeraktam már volna a fejezet alatt, de így is jó volt. :D Azért nem semmi, hogy állandóan eljátszottad velem azt, hogy Christ nem hozod vissza, aztán no lám csak, mégis feltűnt, apropó, én ennek örülök ám' hiszen különben nem hajtogattam volna folyamatosan. Amúgy tudom én, hogy Musso nagyot dobott ezen a döntéseden. :D
    A továbbiakban még csiszolunk rajtad, és nem is lesz már semmi probléma. ;)
    Ja, és ha nem jött volna le, a fejezet nagyon tetszett! ;)
    Aztán csak hajrá az írással; remélem tudod, hogy jössz nekem ma 2000-2500 szóval. :D
    Puszillak ♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia drágaa! :)

      El kell mondjam, nagyon-nagyon boldog voltam, mikor megláttam, hogy írtál nekem :$ <3 Úgy hogy köszönöm!
      Tudom, hogy erről papoltál, de mentségemre szóljon, nincs hat éves a közelemben :$$ xddd És nem, nem emlékszem a saját gyerekkoromra, szal..ejtsük a témát xd
      És valóban.. Musso nagyot dobott a döntésemen :$$ De, ez te is nagyon jól tudod :P
      Rendben :) és köszönöm :)

      ölel,Vanity

      Törlés